Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kostdyoc/podaridobro.org/wp-includes/post-template.php on line 293
info@podaridobro.org 0878 731 641
Петър Радев левкемия

Петър Радев в борба с левкeмията

Петър е на 25 години от Пловдив и в края на лятото е диагностициран с остра миелобластна левкемия. Петър вече е започнал лечение чрез химиотерапия, но за да се възстанови напълно се нуждае от трансплантация на костен мозък.

Как можем да му помогнем?

Всеки може да тества своята HLA съвместимост напълно безплатно в Александровска болница, като за целта се взимат 6 мл кръв. При съвместимост донорът се уведомява и ако той е съгласен се взимат стволови клетки или от костен мозък, или от периферна кръв.

Имате съвсем реалната възможност да се превърнете в герой за Петър!

Тези от вас, които нямат възможност да направят теста, могат да помогнат на Петър и семейството му финансово на следната дарителска сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG42STSA93000026368202
BIC: STSABGSF
Petar Radev
(Титуляр: Петър Златков Радев)

Конкордия орландовци

Детски център “Конкордия” – успешно приключила

Фондация Конкордия България благодари на всички включили се в кампанията за набиране на средства за довършителни дейности на новия Детски център Конкордия! Необходимата сума от почти 15 хил. лева беше събрана и със средствата вече е закупено спортно оборудване за физкултурния салон, ел. уреди за кухнята и столовата, оборудване за пералното помещение. 

В момента се работи по монтиране и пускане в експлоатация на асансьор за хора със специални нужди. Предстои да бъде изградена и стена, която разделя логопедичния кабинет от учебната стая. Центърът ще заработи с бенефициенти в началото на 2020, предоставяйки уютен оазис за психологическа, логопедична, терапевтична и образователна работа с деца и семействата им, за да се предотвратява изоставянето, да се преодоляват травми, да се повишава родителския капацитет, да се изгражда интерес към образованието и да се учат семействата да се справят в живота заедно.

За Конкордия и тяхната цел, която заедно постигнахме

Фондация Конкордия България развива своята общественозначима дейност в страната ни от 2008 година. Тя е част от международната организация Concordia Social Projects и в основата на нейната визия е идеята, че образованието стопява границите между хората и изгражда едно по-сплотено и функциониращо общество.

Каква е каузата на Конкордия България?

Конкордия България работи с така наречените „невидими хора“ – деца и младежи от маргинализирани общности; семейства в риск; хора, отхвърлени от обществото заради погрешни завои по житейския си път.

Конкордия България Орландовци

Заедно с финансовата помощ на STRABAG, ALUKONIGSTAHL, RAIFFEISENBANK AUSTRIA и IKEA фондацията успява да изгради частично детски център „Конкордия“ в столичния квартал „Орландовци“.

Защо е необходим такъв център?

В центъра се работи с деца и семейства, които живеят при критични битови условия, разполагат с ниски социални и финансови ресурси и са изключени от обществото.

детски център конкордия

Резултатът вече е налице – сградата е модерно проектирана и построена по международни стандарти. Планиран е асансьор и достъпна среда за хора с двигателни проблеми или за родители с детски колички. Изграден е многофункционален спортен салон, перално и гладачно помещение, кухня и трапезария за осигуряване на базови потребности на децата и семействата. Предвидена е зала за обучения и прожекции, пространства за работа с психолог и логопед, в които да се провеждат педагогически и терапевтични програми и да се работи за личностно развитие чрез допълнителни учебни часове, занимания по интереси, психологическа подкрепа.

Сбъдването на една мечта е вече факт и на 9 октомври тази година се откри детски център “Конкордия” в кв. “Орландовци”.

Как да помогнем?

За да успее да функционира центърът на пълни обороти, трябва да бъдат набавени още близо 15,000 лв. за осигуряване на специализирано оборудване и довършителни дейности.

Дарителска банкова сметка:

Титуляр: Фондация Конкордия България:

IBAN: BG53RZBB91551060688007 BIC: RZBBBGSF

Основание за плащане: Детски център Конкордия

Райфайзенбанк България ЕАД


За повече информация: Юлия Йорданова, julia.yordanova@concordia.bg, GSМ:+359 879 498974

карай колело, подари добро

“Карай колело, подари добро” – какво се случи?

“Карай колело, подари добро” даде началото на целия проект “Подари добро”, но това съвсем не беше оригиналната идея. Идеята за благотворителна кампания, насочена към децата, се зароди в главата ми малко преди Коледа 2018 г. Тогава реших, че искам да помогна на деца, изпозлвайки своята суперсила – а именно да пътувам с велосипед.

Така заедно с “SOS Детски селища България” започенахме нашето сътрудничество. Те ми предложиха смислена кауза, а аз се наех със задачата да популяризирам кампанията и да събера колкото се може повече средства. Целта на “Карай колело, подари добро” се състоеше в това да привлечем общественото внимание към звено “Майка и бебе” в град Габрово.

Този център за социални услуги се стопанисва от “SOS Детски селища България” и в него се настаняват майки с малки деца, както и бременни жени, останали по една или друга причина без дом. С настанените в центъра жени работят социални работници, психолози и педагози, които помагат на пребиваващите в отглеждането на техните деца, като също ги подготвят да се върнат отново в обществото като пълноценни граждани.

Към месец март 2019 година, когато за пръв път посетих въпросното звено, неговото състояние беше в покъртително състояние. Дограмата, общите помещения и покрива имаха нужда от спешен ремонт. Целта на кампанията “Карай колело, подари добро” беше да съберем финансови средства, с които да подобрим материалната база на сградата.

За да се популяризира кампанията и за да стигне до възможно най-голяма аудитория, извърших една цялостна обиколка на Македония като започнах от Велинград и минах през Струмица, Дойран, Кавадарци, Прилеп, Битоля, Охрид, Струга, Дебър, Тетово, Скопие, Куманово и завърших в София. Общо изминах над 1000 километра на колело, а кампанията набра над 3000 лв, с които ремонта на център “Майка и бебе” беше стартиран.

След като видях, че всъщност хората са готови да даряват и да помагат, когато има се покажат смислени каузи и видими резултати от техните дарения, реших, че сайтът на кампанията заслужава нов живот. Така в момента “Подари добро” е платформа, на която ще намерите различни кампании, които текат и набират средства в реално време.

Facebook