Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kostdyoc/podaridobro.org/wp-includes/post-template.php on line 293
info@podaridobro.org 0878 731 641
Конкордия орландовци

Детски център “Конкордия” – успешно приключила

Фондация Конкордия България благодари на всички включили се в кампанията за набиране на средства за довършителни дейности на новия Детски център Конкордия! Необходимата сума от почти 15 хил. лева беше събрана и със средствата вече е закупено спортно оборудване за физкултурния салон, ел. уреди за кухнята и столовата, оборудване за пералното помещение. 

В момента се работи по монтиране и пускане в експлоатация на асансьор за хора със специални нужди. Предстои да бъде изградена и стена, която разделя логопедичния кабинет от учебната стая. Центърът ще заработи с бенефициенти в началото на 2020, предоставяйки уютен оазис за психологическа, логопедична, терапевтична и образователна работа с деца и семействата им, за да се предотвратява изоставянето, да се преодоляват травми, да се повишава родителския капацитет, да се изгражда интерес към образованието и да се учат семействата да се справят в живота заедно.

За Конкордия и тяхната цел, която заедно постигнахме

Фондация Конкордия България развива своята общественозначима дейност в страната ни от 2008 година. Тя е част от международната организация Concordia Social Projects и в основата на нейната визия е идеята, че образованието стопява границите между хората и изгражда едно по-сплотено и функциониращо общество.

Каква е каузата на Конкордия България?

Конкордия България работи с така наречените „невидими хора“ – деца и младежи от маргинализирани общности; семейства в риск; хора, отхвърлени от обществото заради погрешни завои по житейския си път.

Конкордия България Орландовци

Заедно с финансовата помощ на STRABAG, ALUKONIGSTAHL, RAIFFEISENBANK AUSTRIA и IKEA фондацията успява да изгради частично детски център „Конкордия“ в столичния квартал „Орландовци“.

Защо е необходим такъв център?

В центъра се работи с деца и семейства, които живеят при критични битови условия, разполагат с ниски социални и финансови ресурси и са изключени от обществото.

детски център конкордия

Резултатът вече е налице – сградата е модерно проектирана и построена по международни стандарти. Планиран е асансьор и достъпна среда за хора с двигателни проблеми или за родители с детски колички. Изграден е многофункционален спортен салон, перално и гладачно помещение, кухня и трапезария за осигуряване на базови потребности на децата и семействата. Предвидена е зала за обучения и прожекции, пространства за работа с психолог и логопед, в които да се провеждат педагогически и терапевтични програми и да се работи за личностно развитие чрез допълнителни учебни часове, занимания по интереси, психологическа подкрепа.

Сбъдването на една мечта е вече факт и на 9 октомври тази година се откри детски център “Конкордия” в кв. “Орландовци”.

Как да помогнем?

За да успее да функционира центърът на пълни обороти, трябва да бъдат набавени още близо 15,000 лв. за осигуряване на специализирано оборудване и довършителни дейности.

Дарителска банкова сметка:

Титуляр: Фондация Конкордия България:

IBAN: BG53RZBB91551060688007 BIC: RZBBBGSF

Основание за плащане: Детски център Конкордия

Райфайзенбанк България ЕАД


За повече информация: Юлия Йорданова, julia.yordanova@concordia.bg, GSМ:+359 879 498974

Facebook