Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kostdyoc/podaridobro.org/wp-includes/post-template.php on line 293
info@podaridobro.org 0878 731 641
карай колело, подари добро

“Карай колело, подари добро” – какво се случи?

“Карай колело, подари добро” даде началото на целия проект “Подари добро”, но това съвсем не беше оригиналната идея. Идеята за благотворителна кампания, насочена към децата, се зароди в главата ми малко преди Коледа 2018 г. Тогава реших, че искам да помогна на деца, изпозлвайки своята суперсила – а именно да пътувам с велосипед.

Така заедно с “SOS Детски селища България” започенахме нашето сътрудничество. Те ми предложиха смислена кауза, а аз се наех със задачата да популяризирам кампанията и да събера колкото се може повече средства. Целта на “Карай колело, подари добро” се състоеше в това да привлечем общественото внимание към звено “Майка и бебе” в град Габрово.

Този център за социални услуги се стопанисва от “SOS Детски селища България” и в него се настаняват майки с малки деца, както и бременни жени, останали по една или друга причина без дом. С настанените в центъра жени работят социални работници, психолози и педагози, които помагат на пребиваващите в отглеждането на техните деца, като също ги подготвят да се върнат отново в обществото като пълноценни граждани.

Към месец март 2019 година, когато за пръв път посетих въпросното звено, неговото състояние беше в покъртително състояние. Дограмата, общите помещения и покрива имаха нужда от спешен ремонт. Целта на кампанията “Карай колело, подари добро” беше да съберем финансови средства, с които да подобрим материалната база на сградата.

За да се популяризира кампанията и за да стигне до възможно най-голяма аудитория, извърших една цялостна обиколка на Македония като започнах от Велинград и минах през Струмица, Дойран, Кавадарци, Прилеп, Битоля, Охрид, Струга, Дебър, Тетово, Скопие, Куманово и завърших в София. Общо изминах над 1000 километра на колело, а кампанията набра над 3000 лв, с които ремонта на център “Майка и бебе” беше стартиран.

След като видях, че всъщност хората са готови да даряват и да помагат, когато има се покажат смислени каузи и видими резултати от техните дарения, реших, че сайтът на кампанията заслужава нов живот. Така в момента “Подари добро” е платформа, на която ще намерите различни кампании, които текат и набират средства в реално време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook