Как си избрах маршрута?

подари добро

Винаги когато се подготвям за дълго пътуване с велосипед, първо отварям картата, за да придобия представа за местата, през които ще мина. Оглеждам се за малки и ненатоварени пътища, междуселски пътчета, черни пътища и дори пътеки. Целта е да избегна доколкото е възможно пътищата с много трафик. Те не само са опасни, но и честно казано убиват удоволствието от колоезденето.

От друга страна, малките третокласни шосета са пълни с изненади и чудеса. Можеш да се срещнеш с местните хора, да размениш по някоя дума с тях, да те поканят на обяд, да ти покажат как се дои крава, как се вари ракия и какво ли още не. Малките пътища разказват най-интересните истории, оставят те насаме с мислите ти и ти припомнят кое е истински значимото.

маршрут

Някак си съвсем естествено е такива големи приключения да се започват от дома, в който си израснал. Точно затова на 1 юни (Ден на детето) тръгвам от Велинград в посока Гоце Делчев, а всички вие ще можете да следите пътуването във Facebook и Instagram. Там ме очаква първото предизвикателство, а именно пресичането на Пирин в посока Петрич. От Петрич се отправям към Дойранското езеро, а след това ще мина през знаменитите градове Прилеп, Битоля и Ресен, за да достигна брега на Охридското езеро.

След като обиколим езерото, заедно ще се отправим на север към Дебър и Тетово. В Тетово следва рязък завой на изток към Скопие, Куманово, Кюстендил и София, където всички би следвало да се поздравим за добре свършената работа.

Линк към маршрута: https://bit.ly/2Jd0Uct

 

Вашият коментар